İçeriğe geç

Kutusu Açılmış Ürün Iade Edilir Mi

Hangi durumlarda iade kabul edilmez?

Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, çabuk bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanımlık mal/hizmetler ile kopyalanabilir her türlü yazılım ve programlardır.

Kutusu zarar görmüş ürün iade edilir mi?

İade yaparken ürünü orijinal ambalajıyla birlikte iade etmelisiniz. Orijinal kutusu veya ambalajı hasar görmüş (örneğin kargo etiketi yapıştırılmış veya bantlanmış) ve yeniden satılabilirliğini kaybetmiş ürünlerin iadesi kabul edilmeyecektir.

Açılmış kutu iade edilir mi?

Ambalajı veya paketi açılmış ürünlerde, tüketicinin internet üzerinden satın alınması halinde genellikle cayma hakkı bulunmaktadır.

Telefon kutusu açıldıktan sonra iade edilir mi?

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, tüketiciler, telefonun ambalajı açılmış ve SIM kart takılmış olsa dahi cayma hakkını kullanabilecek.

Satıcı iade yok diyebilir mi?

Hayır, yapamazsınız. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre tüketicilerin mağaza ve iş yeri gibi satış noktalarında yapılan peşin satışlarda, satılan malın ayıpsız olması halinde değişim veya iade hakkı bulunmamaktadır.

Mağazadan alınan bir ürün hangi koşullarda iade edilebilir?

Mağazadan satın aldığınız ürünü, koşullar sağlandığı takdirde iade edebilirsiniz. Bazı mağazalar satın aldığınız ürünü 15 (on beş) gün içerisinde koşulsuz iade ederken, bazı mağazalar 7-7 gün içerisinde ürünü iade eder, bazıları ise aynı gün koşulsuz iade eder.

İade kabul etmeyen satıcı nereye şikayet edilir?

Hangi tüketici hakem heyetlerine başvurabilirsiniz? Tüketicinin ikametgahının bulunduğu veya tüketici işleminin gerçekleştirildiği yerdeki tüketici hakem heyetine başvuru yapılabilir.

Kutusu açılan TV iade edilir mi?

Ambalajı açılmamış CD, DVD, kaset ve sarf malzemeleri vb. ürünlerin iadesi/değişimi, kanunda öngörülen durumlar haricinde yapılamaz. Kurulu ve aktif hale getirilmiş ürünlerde (TV, ev aletleri, yazılım ürünleri vb.) iade/değişim işlemleri, kanunda öngörülen durumlar haricinde yapılamaz.

Tüketicinin iade hakkı kaç gündür?

Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeden mesafeli sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. “Mal” satın alınacaksa, süre malın teslimi ile başlar; “hizmet” satın alınacaksa, hizmet sözleşmesinin kurulması ile başlar.

Kutusu açılmış beyaz eşya iade edilir mi?

Ayrıca Yönetmelik gereği, cayma hakkı süresi sona ermeden önce tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin cayma hakkının kullanılması mümkün değildir. Kutusu açılmış ve montajı yapılmış ürünler iade edilemez.

Koşulsuz iade hakkı nedir?

Tüketiciler, mesafeli alışverişlerde (örneğin internet, telefon) 14 gün, kapıda ödemeli alışverişlerde 14 gün, taksitli alışverişlerde ise 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Müşteri aldığı ürünü iade edebilir mi?

1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca, Alıcı, satın aldığı ürünü teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin cayma hakkını kullanarak iade edebilir.

Elektronik ürünler açıldıktan sonra iade edilir mi?

Giyim, ayakkabı ve elektronik gibi ürünleri iade etmek için yeterli zaman yoktu. Yeni düzenlemeyle tüketiciler ürünü teslim aldıktan sonra 14 gün içinde cayma hakkını kullanabiliyor ve bu süre içinde ürünü satıcıya iade etmek zorunda.

14 gün iade hakkı ne zaman başlar?

Satın aldığınız ürünün size teslim edileceği zaman mesafeli sözleşme ile kararlaştırılmamışsa, satıcının ürünü size yasal olarak 30 gün içinde göndermesi gerekir. Bu süre içinde ürününüzü teslim almadıysanız, 14 gün içinde mesafeli sözleşmeden cayabilir ve ödemenizi geri alabilirsiniz.

Açılmış telefon geri iade edilir mi?

Yönetmelik değişikliği tüketicilere tanınan haklarda bazı değişiklikler yaptı. Ancak teknolojik ürünler artık keyfi olarak iade edilemiyor. Örneğin akıllı saat, telefon, tablet, bilgisayar veya drone satın alan bir tüketici o cihazı iade edemiyor.

İade kabul etmeyen firma nereye şikayet edilir?

Hangi tüketici hakem heyetlerine başvurabilirsiniz? Tüketicinin ikametgahının bulunduğu veya tüketici işleminin gerçekleştirildiği yerdeki tüketici hakem heyetine başvuru yapılabilir.

Müşteri aldığı ürünü iade edebilir mi?

1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca, Alıcı, satın aldığı ürünü teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin cayma hakkını kullanarak iade edebilir.

Satıcı aldığım ürünü iptal edebilir mi?

Evet, satıcılar isterlerse siparişlerini iptal edebilirler.

Hangi durumlarda para iadesi yapılır?

Değişim veya iade hakkım var mı? Evet, satın alınan malın ayıplı çıkması halinde tüketiciler, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıl içinde iade, ayıpsız bir ürünle değiştirilmesi, ayıp oranında fiyat indirimi veya ücretsiz onarım talep etme hakkına sahiptir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Vajinadan Balık Kokusu Neden Gelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Seks Yapan Escort