İçeriğe geç

Yalovanın En Meşhur Meyvesi Nedir

Yalova’nın hangi meyvesi meşhur?

Antioksidan özelliğinden dolayı sağlık meyvesi olarak bilinen Yalova’da yetiştirilen aronya meyvesi, Yalova’ya özgü üretim yöntemleri ve toprak ve iklim koşulları nedeniyle renk, tat ve kalite kriterlerinde farklılık göstermesi nedeniyle Coğrafi İşaret Belgesi aldı.

Yalova’da hangi meyve yetişir?

Özellikle zeytin, kivi, elma, armut, şeftali, nektarin, kızılcık, incir, kiraz ve erik hasadında 2017 yılında önceki yıllara göre daha yüksek verim ve kalite elde edildi.

Yalova’nın neyi meşhur yiyecek?

Yalova’nın meşhur yemekleri: Pide, Pavli, Papara, Yumurta Tiridi, Termal Çorba, Milföylü Yalova Kebabı, Tavuklu Ravioli, İçli Yumurta, Daha fazlası…

Yalova aronyasının diğer adı nedir?

Sağlıklı günler dileriz. Aronia, yaban mersini ailesine ait, tatlı-tatlı-ekşi bir tada sahip, küçük, siyah bir meyvedir. Bilimsel olarak Aronia melanocarpa olarak da bilinen bu meyve, özellikle Yalova’nın verimli bölgelerinde coğrafi işaretli olmasıyla bilinmektedir.

Aronya kaç lira?

400.00₺ Orijinal fiyat: 400.00₺. 320.

Yalova’nın neresi meşhur?

Yalova, ince kumlu plajları ve Armutlu ve Fıstıklı kaplıcalarıyla ünlüdür. Görülmeye değer diğer yerler arasında Yürüyen Köşk, Termal Atatürk Köşkü ve canlı ağaç müzeleri Atatürk Arboretumu ve Karaca Arboretumu bulunmaktadır.

Yalovadan ne alınır?

Yalova’da alabileceğiniz hediyeler arasında termal ürünler, doğal sabunlar, lavanta ürünleri, el yapımı seramikler, yöresel lezzetler, bitki çayları ve organik ürünler yer alıyor.

Yalova’da ne yenir?

Yalova’ya özgü yemekler arasında; içi doldurulmuş yumurta, Yalova sütlacı, Yalova köftesi, dana bifteği, tavuk mantısı, milföylü Yalova kebabı, pide yaprakları, termal çorba, termal tatlı, termal paket, ıspanaklı Yalova böreği, ekşi köfteli bamya yemeği, evamak, cennet küngü. Bir sürü lezzet var.

Yalova pahalı bir şehir mi?

TUİK’in yayınladığı verilere göre Yalova, Türkiye’nin en pahalı şehirleri listesinde 8. sırada yer alıyor. Yükselen konut ve kira fiyatları Yalova’nın enflasyon oranını artırdı.

Yalova’nın en güzel ilçesi neresidir?

Yalova Merkez İlçesi Merkez ilçe hem tarihi hem de doğal güzellikler açısından görülmeye değer yerlerden biridir.

Yalova’da hangi dağlar var?

Yalova, doğu kıyısındaki ovalar hariç, dağlık bir araziye sahiptir. Bölgenin güneyinde; İzmit ile Sapanca arasında batıdan doğuya doğru Kocaeli Dağları’na geçen Samanlı Dağları yer alır ve ilin başlıca sıradağları Samanlı Dağları’dır.

Yalova neden İstanbul’a bağlıydı?

Kurtuluş Savaşı sırasında Yunan askeri birlikleri tarafından işgal edilen Yalova, 19 Temmuz 1921’de büyük mücadeleler sonucu düşman işgalinden kurtarıldı. Atatürk’ün isteği üzerine 2 Haziran 1929’da çıkarılan bir kanunla ilçe ilan edilerek İstanbul Vilayeti’ne bağlandı.

Yalova’da hangi meyve meşhur?

Lezzetiyle Yalova’nın kendine özgü meyvelerinden biri olan kızılcık, her yıl ağustos ayının ilk haftasında Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy’de düzenlenen festivalle gastronomi tutkunlarını Yalova’ya çekiyor ve coğrafi işaret tescili almaya hazırlanan Yalova’nın meyveleri arasında yer alıyor.

Aronya meyvesi nasıl yenir?

Kırmızı veya siyah aronya meyvesi taze, kurutulmuş veya meyve suyu formunda tüketilebilir. Aronya meyvesinin en bilinen faydaları arasında diyabetin kontrol altına alınması, kalp sağlığının korunması ve antioksidan açısından zengin olması nedeniyle kanser karşıtı etkileri yer alır.

Aronya meyvesi neye iyi gelir?

Antioksidanlar kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca aronya meyvesinin antioksidan içeriği bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumayı destekler ve birçok kanser türüne karşı koruyucu etki sağlar.

Aronya meyvesi nedir?

Aronia meyvesi, Rosaceae familyasının dut grubuna ait, keskin bir tada sahip, çalı bitkisinin küçük ve koyu renkli meyvesidir. Kuzey Amerika’ya özgü bir meyve olan Aronia, Avrupa’nın bazı bölgelerinde de yetişebilir.

Aronya meyvesi Türkiye’de nerede yetişir?

Ayrıca 2017 yılında Yalova, Çanakkale, Samsun, İstanbul, Antalya ve Bursa’da küçük bahçeler kuruldu. 2018 ve 2019 yıllarında ise Kırklareli, Ankara, Bursa, İzmir, Çanakkale, Bolu, Trabzon, Giresun, Kırşehir’de aronia bahçeleri kuruldu. ve Tekirdağ.

Aronya meyvesi ne kadar kazandırır?

Aronia, dekardan 1-1,5 tona kadar verim veren, kilosu 150-200 lira civarında olan bir üründür. 4-5 yıl içinde dekardan 150-200.000 lira gelir sağlayacaktır.

Yalovadan ne alınır?

Yalova’da alabileceğiniz hediyeler arasında termal ürünler, doğal sabunlar, lavanta ürünleri, el yapımı seramikler, yöresel lezzetler, bitki çayları ve organik ürünler yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir