İçeriğe geç

Addetmek Türkçe Mi

Addetmek hangi dilde?

Dilimize Arapçadan giren Addetmek kelimesi “add” kökünden türemiştir. Add saymak anlamına gelirken, add kabul etmek, görmek, saymak anlamına gelir.

Addetmek ne demek?

‘”saymak” ekle + Türkçe. yapmak, eylemek) Saymak, kabul etmek: Seni bir münzevi (Abdülhak Hâmit) olarak görüyorduk.

Addetmek nasıl yazılır TDK?

ADETMEK NASIL YAZILIR? Türk dilini korumak ve yaşatmak için 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu’nun sözlükleri ve derlemelerine web sitesi üzerinden ulaşılabilir. TDK sözlüklerine göre “addetmek” olarak yazılır.

Addedecek ne demek?

Hem günlük hayatta hem de edebi eserlerde yaygın olarak kullanılan “addemek” kelimesi, bir şeyi olduğu gibi görmek ve kabul etmek anlamına gelir. Kelimenin çağrışımı, önyargılı olmak ve hakkında yeterli bilgi sahibi olunmayan şeyleri varsaymaktır.

Türkçe dili hangi dilden gelir?

Türkçe, kökeni bakımından dünya dilleri arasında Altay dili olarak sınıflandırılır. Türkçenin yanı sıra bu grupta Moğolca ve Mançu-Tunguzca da yer alır. Bazı araştırmacılara göre Korece ve Japonca da bu gruba dahil edilebilir. Türkçe, yapısı bakımından eklemeli diller grubuna aittir.

Addedilir ne demek?

Kabul görmek, saygı görmek: Bu, iyi edeplerin son aşaması sayılırdı (Ahmet Râsim). Olgun erkek güzelliğinin güzel bir örneği sayılmaya layık güzel baş… (Ahmet Hâşim). Bir hata yapıp, Sami Paşa’nın fincanıyla İbrahim Paşa’nın karısına kahve ikram etmek saygısızlık sayılsaydı (Samiha Ayverdi).

Mamafih Türkçe mi?

Kökeni: “Mamafih” kelimesi Arapça kökenli olup Arapçadan Türkçeye geçmiştir.

Hakaret addetmek ne demek?

Hakaretin hukuki tanımı, bir kimsenin şeref, onur ve itibarına zarar verebilecek belirli bir fiil veya olguyu ima ederek veya hakaret ederek o kimsenin şeref, onur ve itibarına saldırmaktır.

Zul addetmek ne demek?

Bir olayı veya bir sözü aşağılayıcı, onur kırıcı, onur kırıcı olarak görmek.

Addetmeme rağmen nasıl yazılır?

Dilimizde kısmen kullanılsa da, sıklıkla yanlış telaffuz edilir. Saymak, değiştirmek, kabul etmek anlamına gelen addetmek kelimesinin TDK sözlüğüne göre doğru yazımı “addetmek”tir.

Cezbetti ne demek?

Birlik. geçişli f. (Ar. çekmek + Türkçe. çekmek, hareket etmek) Kendini çekmek, birinin cazibesine kapılmak: Bu güzel göz, bin defa daha ziyade gönülleri cezbetmekte etkilidir (Nâmık Kemal). Küfür o yaşımda bana çok çekici gelirdi (Hâlide E. Adıvar).

Nebat nedir?

Dilimize Arapçadan giren “nebat” kelimesi “nabat” kelimesinden türemiştir. Nabat, yer altında yetişen anlamına gelirken, nebat, toprakta yetişen bitkiler anlamına gelir. Bitkilerin bilimi Nebatiyun olarak adlandırılır.

Addıtıve ne demek?

(eser). Katkı; söz konusu kimyasal madde; (S).

Expand yapmak ne demek?

“Expand” ve “expend” benzer görünen ancak farklı anlam ve kullanımlara sahip iki kelimedir. “Expand” kelimesi boyut, hacim veya genişlemede artış anlamına gelir. Bir şeyin büyüdüğü veya genişlediği anlamına gelir.

Aldırış etmek ne demek?

dikkat et, dikkat et, dikkat et.

Aden ne demek hangi dilde?

Arapça kökenli bir isimdir. Cennet Bahçesi anlamına gelen Aden ismi aynı zamanda güzel bir anlam taşıdığı için de tercih edilmektedir.

Hakaret addetmek ne demek?

Hakaretin hukuki tanımı, bir kimsenin şeref, onur ve itibarına zarar verebilecek belirli bir fiil veya olguyu ima ederek veya hakaret ederek o kimsenin şeref, onur ve itibarına saldırmaktır.

Dikkat hangi dilden gelir?

Dikkat – Nisanyan Sözlük. Arapça diḳḳa(t) دقّة kelimesinden bir alıntıdır, dḳḳ kökünden gelir ve “incelik, ince olmak, rafine olmak, ayrıntılı olmak, titiz olmak, titiz olmak” anlamına gelir.

Dilde aksan ne demek?

Aksan: Bu, dilin belirli bir şekilde telaffuz edilme biçimini ifade eden terimdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir