İçeriğe geç

Cakraz Hangi Ilde

Çakraz nereye bağlı?

Çakraz, Batı Karadeniz bölgesinde Bartın ilinin Amasra ilçesinin 14 km doğusunda yer almaktadır. Kuzeyi Karadeniz çevrelerken, güneyde Küre Dağları bulunmaktadır. Çakraz’ın deniz seviyesinden ortalama yüksekliği 25 m’dir. Çakraz Ovası bölgenin orta kesiminde yer almakta olup bir dere ile ikiye bölünmüştür.

Çakrazın denizi nasıl?

Plaj çok güzel ama dalgalı ve biraz bakımsız, sessiz bir yer, yosunlu, plaj kumlu ve 5-10 metreden sonra derinleşiyor. Kamp yapmak için birçok kişi geliyor. Sonuç güzel bir plaj. Plajın hemen üzerinde alternatif oteller ve kamp alanları var.

Çakraz Ankara arası kaç km?

Ankara’dan Çakraz’a kaç kilometre var ve ne kadar sürüyor? Ankara’dan Amasra’daki Çakraz Tatil Köyü’ne ulaşmak için 320 km’lik bir mesafe veya yaklaşık 4 saat yeterli. İster balık tutmaya gidin ister güneşlenin, Çakraz Ankara’nın yoğun temposundan kaçmak için en iyi dinlenme yerlerinden biridir… 24 Ekim 2013

Amasra hangi ildedir?

Amasra, Karadeniz bölgesinin batısında Bartın ilinin bir ilçesidir. Amasra ilk olarak M.Ö. yılında SESAMOS ismiyle kurulmuştur. Fenikelilerin kıyılarda koloniler kurduğu 12. yüzyılda görülmektedir.

Çakraz hangi ildedir?

Çakrazova, AmasraÇakrazovaLandTürkeiProvinzBartınBezirkAmasraGeografische RegionSchwarzmeerregion11 weitere Zeilen

Çakraz ilçe mi?

Batı Karadeniz bölgesinde, Bartın ilinin Amasra ilçesinin 14 km doğusunda yer almaktadır. Kuzeyini Karadeniz çevrelerken, güneyini Küre Dağları oluşturmaktadır.

Filyos Sahili nereye bağlıdır?

Filyos, ÇaycumaFilyosLandTürkeiProvinzZonguldakBezirkÇaycumaGeografische RegionSchwarzmeerregion12 weitere Zeilen

Amasra’da yüzülür mü?

Her yaz sezonunda fiyatlar değişse de 2 şezlong ve 1 şemsiyenin kira bedeli 15 ile 20 TL arasındadır. Küçük Liman Plajı’na giriş ücreti yoktur. Amasra, deniz, kum ve güneşle tatilinizi keyifle geçirebileceğiniz plajlardan biridir.

Bartın’da kaç tane plaj var?

Bartın’a geldiğinizde keyifli vakit geçirip denize girebileceğiniz plajlar; İnkumu Plajı, Çakraz Plajı, Bozköy Plajı, Büyük Liman Plajı, Mugada Plajı, Tarlaağzı Plajı, Kızılkum Plajı, Kurucaşile Plajları, Karaman Koyu, Küçük Liman Plajı ve Akkonak Çötlük Plajı.

Bozköy Plaji nerede?

Altın kumlu plajı ile sizi bekleyen tüm güzellikler, Çakraz’a 1 km, Amasra’ya 14 km uzaklıktaki Bozköy Plajı’nda yer almaktadır. Karadeniz kıyısının en güzel plajlarından biridir.

Ankaradan Amasra’ya giderken nerelerden geçilir?

Ankara’dan D100 otoyolunu kullanarak Çorum’a gidin (yaklaşık 240 km). Çorum’dan D765 otoyolunu kullanarak Kastamonu’ya gidin (yaklaşık 160 km). Kastamonu’dan E80 otoyolunu kullanarak Bartın’a gidin (yaklaşık 120 km). Bartın’dan D010 otoyolunu kullanarak Amasra’ya gidin (yaklaşık 70 km).

Ankara Eskişehir arası mesafe kaç saat?

Ankara ile Eskişehir arası mesafe kaç kilometredir? Ankara ile Eskişehir arası mesafe yaklaşık 228 km’dir. Kamil Koç ile Ankara’dan Eskişehir’e yolculuğunuz yaklaşık 2 saat 25 dakika sürecektir. Bu süre hava ve trafik koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

Amasra’nın neyi ünlü?

Günübirlik ve konaklamalı çok sayıda tur imkânı sunan Amasra’da en çok ziyaret edilen yerler arasında Amasra Plajı, Amasra Müzesi, Gürcüoluk Mağarası, Kuş Kayası Yol Anıtı, Göldere Şelalesi, Ağlayan Ağaç, Direkli Kayası, Amasra Kalesi ve Amasra Feneri yer alıyor.

Bartın hangi ilden ayrıldı?

Belediye teşkilatı 1876 yılında kurulmuştur. 1920 yılında Zonguldak Valiliğine bağlanan Bartın, 1924 yılında Zonguldak’ın il olmasıyla bu ilin ilçesi olmuştur. 7 Eylül 1991 tarihinde saat 28.08’de

Safranbolu hangi ildedir?

1927 yılında Zonguldak’a, 1945 yılında Ulus bucağına, 1953 yılında ise Eflani ve Karabük bucakları ilçe yapılarak Safranbolu’dan ayrılmıştır. Karabük’ün 1995 yılında il olmasıyla Safranbolu, Karabük’e bağlanmıştır.

Bartın nereye bağlıdır?

Batı Karadeniz Bölgesinde yer alan ve Zonguldak iline bağlı eski ilçe olan Bartın, 1991 yılında il olmuştur. Nüfusu 193’tür.

Amasra il mi ilçe mi?

Cumhuriyet döneminde Bartın İli’nin ilçelerinden olan Bartın, Osmanlı döneminde ilçe iken, Cumhuriyetle birlikte bucak statüsüne düşürülen Amasra 1987’de, Ulus 1944’te, Kurucaşile ise 1957’de tekrar ilçe olmuştur.

Amasra’da hangi ay denize girilir?

Amasra Büyük Liman Plajı’nda güneşlenmek ve denize girmek için en iyi zaman temmuz başı ve yaz sonudur.

Çakraz ne yapılır?

Çakraz, “yüzme, tekne turları, balık tutma, yemek yeme ve yürüyüş” için uygundur. Çakraz ve çevresindeki koyları Amasra’dan kiralayabileceğiniz yelkenli veya tekne ile gezebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir